Тараг буюу йогуртыг тогтмол хэрэглэх нь хүний бие махбодод эерэг, сөрөг нөлөөллийг үзүүлдэггүй гэдгийг эрдэмтэд олж мэджээ. Тараг бие махбодыг кальциар баяжуулж, түүнд агуулагддаг бифидо нянгууд хоол боловсруулах үйл ажиллагааг сайжруулдаг гэдэг нь эндүүрэл байсан аж.
Эрдэмтэд тал нь хүнсэндээ таргийг байнга хэрэглэдэг байсан 4445 испани хүний биеийн байдалд дүн шинжилгээ хийжээ. Судалгааны дүн гартал хамрагдсан бүх хүмүүсийн биеийн байдал ижил түвшинд байсан нь тогтоогдов. Тиймээс судлаачид таргийг тогтмол хэрэглэх нь тухайн хүний бие махбодод ашиг тус, хор хохирол учруулдаггүй гэдгийг олж мэджээ.
Эх сурвалж www.wikimon.mn